Uuri, mis pühapäeval Viljandimaal toimub

Marko Suurmägi
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sakala keskuse hoovis esinesid hansapäevadel sümfoonikud. Täna on roosa maja õuelavale oodata ligi kaheksatkümmet orkestranti ja paarikümmet lauljat.
Sakala keskuse hoovis esinesid hansapäevadel sümfoonikud. Täna on roosa maja õuelavale oodata ligi kaheksatkümmet orkestranti ja paarikümmet lauljat. Foto: Anna Aurelia Minev

Pühapäeval on Viljandimaal huvitavaid sündmusi nii spordihuvilistele, lastele kui muusikasõpradele. Erinevaid üritusi jätkub mitmele poole maakonda.

VILJANDI

Täna lõpeb kaks nädalat kestnud tantsufestival Notafe. Avalikke kontserte täna enam kavas ei ole. Kell kaheksa kogunetakse viimast korda hommikusele äratustantsule ning seejärel jagatakse tunnustust osalejatele. Juba lõuna ajal hakkavad osalejad koju sõitma, et aasta pärast taas naasta.

Täna kell 13 algab Viljandis Sakala keskuse hoovis prii sissepääsuga kontsert. Esineb festivali Võsu Viis suveakadeemia orkester, dirigeerivad Arild Andersen Norrast ja John Stanley USA-st ning Peeter Saan, Bert Langeler, Harry Illak ja Ott Kask. Laulavad Villu Valdmaa ja Külliki Levini lastekoor.

Kavas on puhkpilliklassika ja valik järgmise aasta laulupeo repertuaarist. Lisaks esineb Leedu brassbänd Up Remigius Vilyse dirigeerimisel.

Sportida saab täna Viljandi rannas ja Männimäe tööstuspiirkonnas. Kell 12 algab rannas Heliose petangisarja igapühapäevane osavõistlust. Samal ajal algab järveäärsel korvpalliväljakul tasuta aeroobikatund treener Malle Meiesaare juhendamisel.

Kell 14 algab Männimäel Akna ja Uks tehase esises parklas noortele mõeldud autosõiduvõistlus «Zebra Cup».

ABJA VALD

Abja-Paluojal lõpevad täna neljapäeval alanud Abja valla suvepäevad. Täna on kavas sportlikud ettevõtmised.

Kell 11 algab rannavolle turniir Abja Baasi järve ääres. Samal ajal algab ka jalgrattamatk marsruudil Abja-Paluoja-Jaasi talu-Noortekeskuse hoov-Mogri talu-Stackelbergi haud-Postijaam-Lopa-Tätta talu- Maie koolimaja-Pöögle mõis-Indu-Abja Mõisa-Abja-Paluoja.

Kell 12 algab Abja-Paluoja külje all motokross Abja Õunaaia karikavõistluste I etapp. Võisteldakse pitbike´idel.

KARKSI VALD

Lillis peetava Nava Lava ehk mulgi kultuuri festivali viimane päev on mõeldud eeskätt lastele. Kell 12 algab seal perepäev «Ääle mõtsan», mida Nava Lava korraldajad teevad koos riigimetsa majandamise keskusega.
Lastele on kavas mängud ja meisterdamistoad, linnuõpe, maastikumängud, tõukerattaralli ja murumängud. Kohal on Punane Rist ning lastele pakutakse pannkooke.

Kell 15 etendub festivali peakorraldaja Jaak Kõdari kirjutatud lastenäidend «Kateksa Kitzbergi». Kell 17 saab näha Silvia Soro näidendit «Üitsainus Kitzberg».

SUURE-JAANI

Trompetistide suvelaagris osalejad võtavad täna kell 14 osa Suure-Jaani kirikus toimuvast jumalateenistusest. Oma esinemisega teevad nad kummarduse Suure-Jaanist pärit puhkpillimuusika suurkujule Julius Vaksile, kelle sünnist möödub tänavu oktoobris 120 aastat.

Kolm tundi varem, kell 11 algab Suure-Jaanis 26. korda peetavate vanade olümpiaalade võistluste avaala. Kondase pargis algavad võrkpallikohtumised, milles lähevad vastamisi kolm maakonna paremat naiskonda: Tarvastu, Saarepeedi ja Suure-Jaani.

Vanade reeglite järgi ei mängita geime 21, vaid 15 punktini. Samuti ei arvestata punktideks vastaste servile järgnevaid mahalööke, skoori lisavad vaid need, mis järgnevad oma servidele.

Traditsiooniks saanud vanade olümpiaalade võistluste põhisündmused leiavad aset 3. augustil Suure-Jaani staadionil.

RAMSI

Kell 15 algab Ramsil Pärsti valla võrkpallimeistrivõistluste II etapp.

KINO

Suurel ekraanil näeb täna filme Männimäe külalistemajas, kus näidatakse kolme linateost.
Kell 16 algab multifilm «Põgenemine planeedilt Maa». Kell 18 algab multifilm «Dinoaeg» ning kell 20 on kavas komöödia «Õudne film 5».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles