Vaata, mida laupäeval Viljandimaal teha

Marko Suurmägi
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vanakraamiturg.
Vanakraamiturg. Foto: Elmo Riig / Sakala


Täna on Viljandimaal hulk sündmuseid, millest saab osa mitmel pool maakonnas.

KOLGA-JAANI

Põhja-Viljandimaal peetakse Kolga-Jaani külade päeva, mis on mõeldud eeskätt selle valla elanikele. Üritused hakkasid seal pihta juba kella kuue ajal hommikul ning kestavad õhtuni välja.

MULGIMAA

Maakonna teises otsas kestavad aga samal ajal Abja suvepäevad ning Lillis on mulgi kultuuri festival.

Mustlast anti hommikul kell 8 start Mulgi maratonile, mille võitja selgub Abja-Paluoja keskväljakul kella 10.30 ja 11 vahel. Kella 12 ajal näidatakse samas, milline logo võitis Mulgimaa pealinna tunnusmärgi konkursi ning kella 15 ajal hakatakse selgitama Mulgi rammumeest. Kogu selle aja kestab Abja-Paluojal laat koos kõiksugu meelelahutusega. Suvepäevade viimased üritused lõpevad alles täna hilisõhtul

Lillis olevale Nava Lava festivalile on oodatud eeskätt need, kes austavad klassikalist muusikat, näitekunsti ja luulet. Seal hakkavad üritused kella 14st ning kestavad samuti hiliste tundideni.

VILJANDI

Viljandis võib täna kella 10 ajal minna raekoja juurde, kus peetakse vanakraamiturgu. Tasuta üritusele võib igaüks ilma eelneva registreerimiseta minna nii müüma kui ostma.

Kell 11 hakatakse järve ääres selgitama rannakunni. Viljandi ranna kuningaks saamine eeldab head võrkpallioskust, sest tegemist on rannavolle turniiriga, millest saavad osa võtta 16 meest ja 16 naist.

Moodsa tantsu ja action-teatri festivali Notafe sündmused algavad täna juba kella 8 ajal, kuid suuremale publikule mõeldud üritus on algusega kell 12 turuplatsi läheduses Jaani lihapoe ees. Tegemist on József Trefeli ja Gábor Varga etendusega "Jinx 103". Õhtul jätkuvad etendused juba Koidu seltsimajas.

TARVASTU

Jalgpalli saab täna näha kell 12 Soe staadionil, kus Eesti meistrivõistluste teise liiga mängus kohtuvad FC Tarvastu ja Tartu SK 10 II meeskond.

VASTEMÕISA

Kultuurset meelelahutust leiab Vastemõisas. Kell 12 alustab sealne raamatukogu piknikuga, kus kirjanik Kristiina Ehin tutvustab oma teost «Paleontoloogi päevaraamat». Tasuta üritusel saab näha ka Mari Rangi liiliakollektsiooni. Kõigil osalejatel palutakse ühisele piknikulauale ka omalt poolt midagi kaasa võtta.

TÄÄKSI

Tääksi koolimaja juures peetakse täna Suure-Jaani valla Lehola Lembitu mängude külade suvepäevi, mille sportlikus osas selguvad paremad jalgrattakrossis ja õhkpüssist laskmises. Rattavõistlus algab kell 13 ning laskmine kell 11.30.

KINO

Keda jahe ilm ehk pelutab, võib leida ka tubaseid tegemisi. Kino näeb täna Viljandimaal kahes kohas. Viljandi raekoja kõrval asuvas, üsna lagunenud hoones näidatakse täna alates kella 16st Pärnu filmifestivali filme.

Seansid algavad kell 16 ja 18. Esimesel seansil on kavas põlisrahvaste ellujäämist kajastavad linateosed Etioopiast, Venemaalt ja Honduuraselt ning hilisemal seansil keskendutakse vaimu ja võimu teemale ning näidatakse Rootsi ja Maroko filme.

Kell 20 algab rahvakultuuri käsitlevate filmide näitamine Heimtali rahvamajas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles