Ehituslaager alustab tööd enne kukelaulu

Üllar Priks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantslane Gaspard Louf ja belglanna Eline D’Haene tassisid tiigi aluspõhja tarvis killustikku.
Prantslane Gaspard Louf ja belglanna Eline D’Haene tassisid tiigi aluspõhja tarvis killustikku. Foto: Elmo Riig / Sakala

Tipu looduskooli ehituslaager on hoo sisse saanud ning 11 noort Belgiast, Prantsusmaalt, Saksamaalt ja Eestist korrastavad Tipu koolimaja ümbrust ning asuvad esmaspäeval hooldama Oksa puisniitu, mis viimastel aastatel on vaikselt võsastunud.

Eile ennelõunal käis koolimaja ümber tihe sagimine. Tööd tehti mitmel rindel: ehitati lõkkeplatsi ja suvekööki ning restaureeriti vana maakeldrit. Rassiti ka värskelt kaevatud tiigi põhja vooderdamisega. Ehkki töö oli raske, olid tegijad ülevoolavalt rõõmsas tujus ning kogunesid koolimajja lõunasöögile alles siis, kui oli täiesti selge, et juba mõnda aega kestev tugev vihm niipea järele ei anna.

Töid juhatava Madis Orase sõnul on käesolev laager juba kolmas ning seda võib lausa suviseks traditsiooniks pidada. Igal aastal on tema andmeil seltskond olnud erinev. Oras meenutas, et Soomaa rüppe on tee leidnud ka näiteks poolakaid ja itaallasi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles