Vanast tallist võib saada õpilaste majutuspaik

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõpu vallavanem Tõnu Kiviloo loodab, et vanast lagunevast mõisatallist saab paari aasta pärast maja, kus on õpilaskodu ning mõned klassiruumid.
Kõpu vallavanem Tõnu Kiviloo loodab, et vanast lagunevast mõisatallist saab paari aasta pärast maja, kus on õpilaskodu ning mõned klassiruumid. Foto: Elmo Riig / Sakala

Kõpu vald tahab ülejärgmise aasta sügiseks rajada vanasse mõisatalli mõne klassiruumi ja toad, kus valla kaugematest küladest koolis käivad lapsed saaksid nädala sees ööbida.

Kunagise hobusetalli rekonstrueerimine võimaldaks Kõpu vallavanema Tõnu Kiviloo sõnul luua uusi töökohti ning kaugelt koolis käivad lapsed ei peaks talvel tuisuga edasi-tagasi sõitma. Samuti leiaksid seal varjualust probleemsetest peredest lapsed.

Ehitus loodetakse valmis saada Norra ja Euroopa majanduspiirkonna toetuste abiga. Vana maja katuse alla mahuksid ka koolile vajalikud metalli- ja puidutöötoad, käsitöötuba ning kunstiklass.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles