Repliik: Raamatupidajate riik

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Johan-Kristjan Konovalov
Johan-Kristjan Konovalov Foto: Marko Saarm / Sakala

Eesti riigi majandust on viimastel aastatel juhitud kahtlemata väga targalt. Ometi on tekkinud tunne, et põhiseaduses sätestatud eesmärkide asemel on riigijuhid muutnud positiivsed majandusnäitajad omaette eesmärgiks. Konservatiivse rahanduspoliitikaga oleme jõudnud selleni, et meie riiki ja ühiskonda juhivad raamatupidajad.

Ülikoolides õppekavade dubleerimise lõpetamine võib olla mõnel juhul kindlasti põhjendatud, aga kui seda plaani asuvad teostama raamatupidajad, muutuvad inimesed kergesti numbriridadeks, keda saab kustutada, jagada või teisele tabelireale tõsta.

Kui Tartu või Tallinna raamatupidaja peaks leidma, et Viljandi kultuuriakadeemia või Ugala teater on liiga suured kuluartiklid, oleks tal lihtne põhjendada nende tegevuse kokkutõmbamist. Majanduslikult oleks ilmselt kõige mõistlikum, kui kõik Eesti inimesed elaksid Tallinnas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles