Autokoolis aitab valgete suveööde vastu simulaator

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaan Kleemann tutvustab uut sõidusimulaatorit, millest võiks kasu olla kõikidele ümbruskonna autokoolidele.
Jaan Kleemann tutvustab uut sõidusimulaatorit, millest võiks kasu olla kõikidele ümbruskonna autokoolidele. Foto: Marko Saarm / Sakala

Üks Viljandi autokool soetas endale hiljuti pimedal ajal sõitmise kogemust pakkuva simulaatori. Teised koolitajad kavatsevad selle aparaadita hakkama saada, pakkudes reaalset sõiduvõimalust pimedatel tänavatel.

1. juunist kehtima hakanud seadusemuudatuse kohaselt peavad autokoolide õpilased pimedas roolikeeramist õppima koolituse ajal ning simulaatori soetanud LRK Autokoolituse juhi Jaan Kleemanni sõnul on aparaat seetõttu hädavajalik.

«Suvel autokoolis õppijatele saaks pimedasõitu teha ainult öösiti ja jaanipäeva paiku isegi mitte siis, seega otsustasime Viljandisse simulaatori osta,» rääkis ta. «Alati oleks võimalik ka Tartus, Pärnus või Tallinnas asuvaid simulaatoreid kasutada, aga meie otsustasime kogu Kesk-Eestile pakkuda võimalust kohustuslik sõit lähemal ära teha.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles