Viljandimaa hääled loetakse veel üks kord üle

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valimised.
Valimised. Foto: Elmo Riig / Sakala

Euroopa Parlamendi valimistel kaks mandaati saanud Keskerakond esitas teisipäeva õhtul keskvalimiskomisjonile taotluse uuesti kontrollida antud hääli Põlvamaal, Viljandimaal, Läänemaal ja Järvamaal.


Viljandi- ja Põlvamaal loetakse hääli Keskerakonna nõudel ja nende vaatlejate juuresolekul üle juba teist korda.

Sibul ütles BNS-ile, et ilmselt peab keskvalimiskomisjon arutama, mida teha siis, kui Keskerakond nõuab üha uuesti häälte ümberlugemist. "Ühel hetkel peab sellele protsessile kuidagi joone vahele tõmbama, lõpmatuseni ei saa see kesta," sõnas Sibul.

Keskerakonnal oli pärast europarlamendi valmimiste häälte teistkordset ülelugemist kolmandast saadikukohast puudu 68 häält. Juhul kui häälte kolmas ülekontrollimine annab Keskerakonnale juurde vähemalt 68 häält, saab Keskerakond europarlamenti kolmanda koha ning sotsiaaldemokraadid jäävad oma kohast ilma.

Teisipäeval kontrollisid valimiskomisjonid Keskerakonna soovil europarlamendi valimiste hääli üheksas valimisringkonnas: Jõgevamaal, Raplamaal, Saaremaal, Tartumaal, Tartus, Võrumaal, Pärnumaal, Tallinnas ja Valgamaal.

"Leiti küll mõned kehtetud sedelid ja üksikuid hääli tuli juurde, kuid valimistulemusi see ei mõjutanud," ütles keskvalimiskomisjoni esimees Heiki Sibul.

Pärast europarlamendi hääletussedelite esmaspäevast korduslugemist suurenes veidi Keskerakonnale antud häälte arv ja üksikkandidaat Indrek Tarand jäi mõnest häälest ilma, kuid mandaatide esialgset jaotust see ei muutnud.

Ametlikud valimistulemused selguvad hiljemalt 20. päeval pärast valimisi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles