Etnolaager alustab teisipäeval Kõpu mõisas

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Etnolaagri juht Margit Kuhi
Etnolaagri juht Margit Kuhi Foto: Peeter Kümmel

Järgmise nädala algul koguneb 17. korda peetavasse Eesti ETNO laagrisse 70 noort, kes harjutavad ligi kahe intensiivse suvenädala jooksul koos pillimängu, laulmist ja tantsimist.

«Tänavu on päris palju kaugemalt tulijaid. Nende hulgas on noored pärimusmuusikud Hollandist, Belgiast ja Saksamaalt, aga ka üks eestlaste järeltulija Kanadast,» rääkis Eesti ETNO projektijuht Margit Kuhi ning nentis: «Kui tavaliselt on välismaalasi olnud alla kümne, siis tänavu on neid topelthulk. Nii et huvi laagri vastu kasvab. Väliskülaliste osalemine on suur pluss.»

Laagris õpitakse iga päev osalejate ja juhendajate endi maade lugusid, laule ja tantse. Osalejad jagatakse rühmadesse juba enne laagri algust või ka selle ajal: näiteks selleks, et lihtsustada lugude õppimist, et lugusid seada, või et moodustada hästi kõlavaid ansambleid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles