Mulgid lähevad suvekooli

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mulgi kultuuri instituudi juht Kristel Habakukk
Mulgi kultuuri instituudi juht Kristel Habakukk Foto: Elmo Riig / Sakala

Eeloleval nädalavahetusel kutsub Mulgi kultuuri instituut seitsmendasse mulke suvekuuli, mis tänavu peetakse Taageperas Sooglemäe talus.


Suvekool pole mõeldud ainult mulkidele, vaid kõigile mulgi kultuuri huvilistele. Korraldajad lubavad üritusi mulgi vaimus, meeles ja keeles. Muu hulgas on kavas kemmergute kirjamine, vikativiibutamine, mulgimaitse meelitamine ja muusikameele maitsestamine.

«Sooglemäel ootavad ees üsna vaba laagrielu ja telkides ööbimine,» rääkis Mulgi kultuuri instituudi juhatuse esimees Kristel Habakukk.

Kohalejõudnud jagatakse meeskondadeks ning kohe läheb lahti Mulgi aarde otsimiseks.

Mitme eripalgelise ürituse seas on mulgikirjanduslikud katsetused.
«Kohal on keelejuhendaja, kes aitab neid kirja panna,» lausus Habakukk. Parimad kirjapanekud jõuavad mulkide ajalehte ja instituudi koduleheküljele.
«Tegemist on traditsioonilise laagriga, kus tänavu pole põhirõhk õpitubadel, vaid vabal koosviibimisel,» kõneles Habakukk.

Kohale oodatakse enam kui pooltsada osalejat.

Huvilistel palutakse endast reedeks kindlasti teada anda. Suvekooli kogunemine on laupäeval kell 11, lõpp pühapäeval kell 15.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles