Tääksi spordiklubi saab haavapalkidest suitsusauna

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tääksi spordiklubi eestvedaja Toomas Aavasalu (vasakul triibulise särgiga) ja filmimees Imre Annus, kellel oli kaasas tütar Lembe, teavad, et suitsusaunal on eestlaste vanas kultuuris tähtis roll.
Tääksi spordiklubi eestvedaja Toomas Aavasalu (vasakul triibulise särgiga) ja filmimees Imre Annus, kellel oli kaasas tütar Lembe, teavad, et suitsusaunal on eestlaste vanas kultuuris tähtis roll. Foto: Marko Saarm / Sakala

Tääksis valmib septembrikuuks Lõuna-Eesti tüüpi suitsusaun, mille saavad enda käsutusse spordiklubi külastajad.

Vana tüüpi suitsusauna ehituse võttis ette spordiklubi eestvedaja Toomas Aavasalu. Ühe põhjusena nimetas ta vajadust tutvustada noortele tähtsat osa esivanemate kultuurist. «Veel paarkümmend aastat tagasi olid meie traditsiooniline suitsusaun ja sellega seotud kombestik hääbumas,» rääkis ta. «Tänu tegusate võrukeste eestvõtmisele on üks maarahva eluringi olulisemaid hooneid saamas osaks UNESCO maailmapärandist.»

Sauna kerkimine jäädvustatakse filmina

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles