Suvel jääb linna vaid üks videolaenutus

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kultuurimaja videolaenutuse juht Heldur Jeedas kardab, et tema paigal pole tulevikku. Esialgu suleb ta selle uksed kaheks kuuks.
Kultuurimaja videolaenutuse juht Heldur Jeedas kardab, et tema paigal pole tulevikku. Esialgu suleb ta selle uksed kaheks kuuks. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Viljandi väikesed videolaenutused on riburada pidi uksed sulgenud ja suvel saab filme laenata vaid Maksimarketis asuvast Videoplanetist.


Kümme aastat kultuurimajas tegutsenud videolaenutus on juunis ja juulis suletud.



«Huvi on viimasel ajal väga väike,» nentis omanik Heldur Jeedas. «See hakkas kahanema eelmise aasta teisel poolel ja järjest hullemaks on läinud.»



Heldur Jeedase sõnutsi mõjub ärile pärssivalt asjaolu, et paljud tõmbavad filme internetist. «Tihti jõuavad uued filmid internetti enne kui videolaenutusse.»


Videolaenutuse parim aeg oli Jeedase hinnangut mööda nelja-viie aasta eest, pärast seda on mõõn süvenenud.



«Viljandis läksid väikesed laenutused järjest kinni,» rääkis Jeedas. «Lootsin, et mul hakkab tänu sellele paremini minema, aga rahvas ei tundnud huvi odavatest hindadest hoolimata. Põhjus võib olla ka see, et inimesed on muutunud mugavaks ega viitsi enam eraldi videolaenutusse tulla. Kui laenutus on toidupoe juures, võetakse sealt ka film.»



Viljandis Maksimarketis asuv Videoplaneti/Filmipoe jaeketti kuuluv videolaenutus püsib kenasti vee peal. Jaeketi juht Toomas Kaldoja rääkis, et kuigi aastataguse ajaga võrreldes on langus 10—15 protsenti, võib üldist majandusseisu arvestades olukorraga rahul olla.



Toomas Kaldoja sõnutsi tuleb Videoplaneti laenutustesse iga nädal paar-kolm uut filmi. Viimase aja hitt on olnud «Mamma mia» ning suur huvi on animafilmide ja kodumaiste ekraanilugude vastu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles