Pikselöök röövis ainsa võimaluse raha välja võtta

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valve Margus pidi looduse vingerpussi tõttu eilse päeva jooksul mitu korda Abja-Paluoja Swedbanki sularahaautomaadi juures käima.
Valve Margus pidi looduse vingerpussi tõttu eilse päeva jooksul mitu korda Abja-Paluoja Swedbanki sularahaautomaadi juures käima. Foto: Elmo Riig / Sakala

Suur oli eilsel pensionipäeval Abja-Paluojale raha välja võtma läinud inimeste üllatus, kui nad leidsid eest rikkis Swedbanki automaadi ning suletud kontori.

Need ei töötanud kella üheni päeval, sest öösel kell 3.30 oli äike löönud rivist välja kontori UPS-seadme ja kogu elektrisüsteemi.

«Loomulikult oli tegemist raske probleemiga,» leidis Abja vallavanem Peeter Rahnel. «Oluline on siiski tõdeda, et see oli loodusest tingitud.»

Kella poole kahe paiku päeval oli kilomeetri kauguselt panga juurde teist korda tulnud Valve Margus. «Hommiku oli siin palju inimesi. Täna on ju pensipäev,» rääkis ta tagasihoidlikult ja lisas, et enne oli öeldud, et äike oli sisse löönud. «Seekord sain raha kätte.»

Lõi rivist välja

Swedbanki Viljandimaa kontorite müügi- ja teenindusjuht Deivy Kivisalu selgitas, et kontor sai hommikul elektri küll tagasi, kuid side keskjaamaga ei hakanud tööle.

Terve hommikupooliku olid sealsed töötajad viga otsinud, ka võrguteenuse pakkuja Elioni esindajad olid Abja-Paluoja poole teel. «Meie arvutiinimesed said seadme tööle ja side taastus kella üheks,» jutustas Kivisalu.

Ta rääkis, et pensionipäeva tõttu tuli klientidelt palju rahulolematuid teateid. «Helistati klienditoele, kes oli siinsete probleemidega kursis,» rääkis teenindusjuht.

Peeter Rahnel ütles, et tühjade kottidega keegi siiski koju minema ei pidanud, sest poodides oli side olemas. «Põhimõtteliselt oli võimalik kaupa osta.»

Deivy Kivisalu sõnul pidi vapper teller Ivika Suigusaar korduvalt uksele minema, et rikke põhjust inimestele selgitada. Vahepeal käis ta väljas seisvate inimestega nii tihti rääkimas, et mõni neist oli tal soovitanud seest tooli tuua ja välja istuda. Nii tema kui klienditoe töötajad tutvustasid inimestele muu hulgas poes kaardiga maksmise võimalust.

Hea näide

Kõige lähemal asuv töötav Swedbanki sularahaautomaat oli sel ajal Abja-Paluojalt 12 kilomeetri kaugusel asuvas Karksi-Nuias ning kontor 36 kilomeetri taga Viljandis. «Me palume kõikidelt klientidelt vabandust,» sõnas Kivisalu.

Vallavanema arvates oli eilne hea näide sellest, miks ei tohiks sularahaautomaatide võrku rohkem koomale tõmmata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles