Kolmandik Viljandimaa valijatest otsustas Euroopa tuleviku üle

Marko Suurmägi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa parlamendi hoone Strasbourgis.
Euroopa parlamendi hoone Strasbourgis. Foto: Aivar Aotäht

Viljandimaal osales Euroopa Parlamendi valimistel 36,7 protsenti valimisnimekirja kantud inimestest ehk tublisti enam kui viis aastat tagasi.


Eesti keskmisele tulemusele jäi see siiski alla, sest kogu riigis andis hääle 43,2 protsenti valijatest. Kõige aktiivsemad olid seekord Tallinna, Harjumaa ja Ida-Viru elanikud. Pealinnas ületas hääle andnute koguarv koguni 50 protsendi piiri.

Viljandimaa tulemus jäi Eesti maakondade arvestuses keskmiste hulka. Kõige loiumalt suhtusid europarlamendi valimistesse saarlased, kus hääletamisest osavõtu protsent oli 32,2.

Et seekord annab valimistel hääli rohkem inimesi kui 2004. aastal, oli selge juba kell 16, sest selleks ajaks oli Viljandimaal hääletamas käinud 30,6 protsenti valijatest.
2004. aastal, mil Eestis peeti esimest korda europarlamendi valimisi, oli hääletamise aktiivsus Viljandi maakonnas vaid 25 ja kogu Eestis 27 protsenti.

2007. aasta riigikogu valimistel osales Viljandimaal 59 protsenti valijatest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles