Maleturniiril on kolmikjuhtimine

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi spordihoones peetaval turniiril osaleb 70 maletajat.
Viljandi spordihoones peetaval turniiril osaleb 70 maletajat. Foto: Anna Aurelia Minev

Viljandi spordihoones peetaval kõrgetasemelisel Ilmar Raua mälestusturniiril males on mängitud kolm vooru ning võistlust juhivad rahvusvahelised suurmeistrid Aloyzas Kveinys Leedust, Igor Švõrjov Eestist ja Vladislav Kovalev Valgevenest täisedu 3 punktiga.

Reitingufavoriidid eksmaailmameister Aleksander Halifman Venemaalt, USAd esindav Jaan Ehlvest ja Eesti esimaletaja Kaido Külaots on kõik kogunud 2 punkti ning jätkavad kompromissitult liidrite püüdmist.

Halifman ja Külaots on võitnud ühe mängu ja viigistanud kaks. Jaan Ehlvest sai korraldajatelt eriloa kaks esimest vooru vabaks võtta ning teenis mõlema eest pool punkti.

Reeglite järgi on esimese nelja vooru jooksul igal mängijal võimalik vabaks võtta üks voor ning selle eest lisandub pool punkti.

Teisipäeva õhtul peetud kolmandaks vooruks jõudis Ehlvest napilt pärale ja teenis esimese võidu.

Nädalasel malevõistlusel osaleb 70 maletajat üheksast riigist. Esindatud on Eesti, Läti, Leedu, Soome, Venemaa, Valgevene, Holland, USA ja India. Osalejate seas on 10 rahvusvahelise suurmeistri tiitliga mängumeest ja 8 rahvusvahelise meistri tiitlit kandvat maletajat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles