Minister otsib sigalatele abi

Marko Suurmägi
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui Eesti riik saaks loa maksta seakasvatajatele erakorralist toe­tust, tuleks kõige kopsakam summa Eksekole, mis on kogu Baltikumi suurim seakasvataja.
Kui Eesti riik saaks loa maksta seakasvatajatele erakorralist toe­tust, tuleks kõige kopsakam summa Eksekole, mis on kogu Baltikumi suurim seakasvataja. Foto: Elmo Riig / Sakala

Põllumajandusminister kirjutas sel nädalal Euroopa Komisjonile Eesti seakasvatajate raskest olukorrast ning leidis, et loomapidajate aitamiseks on vaja erakorralisi meetmeid.

Selle all pidas minister Helir-Valdor Seeder silmas eritoetuste maksmist nendes Euroopa Liidu liikmesriikides, mida rohkem kui aasta tagasi kehtestatud elussigade Venemaale sisseveo keeld on enim mõjutanud.

«Söödateravilja kiiresti kasvanud hind ja elussigade Venemaale sisseveo keeld on pannud Eesti seakasvatajad raskesse olukorda,» ütles Helir-Valdor Seeder. «Kui teravilja hind lähiajal ei lange, vajab Eesti seakasvatussektor erakorralisi meetmeid, et kujunenud olukorrast välja tulla.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles