Meelelahutushooaeg algab saluudi saatel

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Korraldajad lubavad vaatemängu, mis ületab mahult Viljandi mitme aasta ilutulestikud.
Korraldajad lubavad vaatemängu, mis ületab mahult Viljandi mitme aasta ilutulestikud. Foto: Elmo Riig / Sakala

Pühapäeva õhtul on Viljandis Ugala tiigi kaldal rahvusvaheline ilutulestikuvõistlus ja kontsert, mis korraldajate hinnangul tõotab kujuneda suurimaks selletaoliseks sündmuseks Eestis.


Viljandi kultuurimaja direktor Tiit Kalmet ütles, et «Viljandi tulemuusika» nime kandva ürituse piletimüük on läinud väga hästi ning etendusele oodatakse umbes kolme tuhandet inimest. Ehkki muusikast ja ilutulestikust õnnestub mingil määral osa saada neilgi, kes platsipääset ei osta, jääb eemalt saadud mulje korraldajate sõnul väga kesiseks.



«Tegu on vaatemänguga, kus muusika ja ilutulestik toimivad sünkroonis, kuid juba 600 meetri kaugusel on pilt ja heli omavahel ajalises nihkes,» selgitas osaühingu Ilutulestiku Keskus Arnika juhataja Eduard Tani, kes on etenduse kaaskorraldaja.



Et tulemängus on kasutatud palju madalaid elemente, ei avane sündmus kaugemalt vaatajale täies ilus.



Veidi enam kui neljatunnine etendus koosneb mitmest osast. Esmalt annavad umbes poolteisetunnise kontserdi Eesti tuntud lauljad, kes esitavad muu hulgas oma hitte.



Pärast kontserti asuvad võistlema Valgevene, Leedu ja Soome ilutulestikufirma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles