Neli Kuldõuna leidsid omaniku

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Publik tõstis Luule Komissarovit esile treeneri rolli eest lavastuses "Poks".
Publik tõstis Luule Komissarovit esile treeneri rolli eest lavastuses "Poks". Foto: Jaanus Laagriküll

Reedel kuulutati Ugala laval suvelavastuse „Charley tädi" esietenduse järel pidulikult välja Ugala lõppeva hooaja publiku lemmikud ehk Kuldõuna laureaadid.


Ugala kirjandusala juhataja Helle Leppiku teatel esitas publik Kuldõuna kandidaatideks üheksa lavastust üheksalt lavastajalt või lavastusrühmalt, 14 lava- või muusikalist kujundust ja liikumisjuhitööd kuuelt kujundajalt, 19 rolli kaheksalt näitlejannalt ning 21 rolli 13 meesnäitlejalt.

Ugala selleaastased Kuldõuna laureaadid on lavastaja Peeter Tammearu (lavastus „Vanamehed seitsmendalt"), kunstnik Jaanus Laagriküll (kujundus lavastusele „Küünlad põlevad lõpuni"), näitlejanna Luule Komissarov (vanaema ja poksitreener lavastuses „Poks") ja näitleja Juss Haasma (Artur Rinne lavastuses „Arturi laulud ja aastad").

Oma lemmiku valimine on Ugala publikule juba veerandsajandi pikkune traditsioon. Kümnendat aastat kannab auhind Kuldõuna nime. Hääletuse aluseks olid lavastused, kujundused ja osatäitmised, mis olid sündinud läinud suvest tänavuse suveni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles