Tartu kutsub külla

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu asub Viljandile meeldivalt lähedal.
Tartu asub Viljandile meeldivalt lähedal. Foto: Elmo Riig

Esmaspäeval, 1. juulil saab alguse juba seitsmendat aastat toimuv Tartu linna  suvekampaania «Tartus näeme», mille eesmärk on kutsuda eestimaalasi suvel Tartusse.

Samal ajal, kui Viljandi on oma maakonna tõmbekeskus, tõmbab heade mõtete ja suuremate võimaluste linn Tartu omakorda viljandlasi. Nii on osa viljandlasi harjunud aeg-ajalt just Tartus nii šoppamas käima kui kultuurselt meelt lahutamas.

Üks kõnelause kampaania autoreid, Andres Keil filmi- ja fotokompaniist Pimik ütles, et seekordse kampaania keskmes on see ilus, tark, osav, kaval ja avatud  meelega inimene, kes iga päev Tartus elab ja toimetab.

«Jah, meil on Toomemägi ja Jaani kirik, ülikool ja Emajõgi, palju rohelust, mõnusad kohvikud ja restoranid, aga see ei ole päris Tartu essents,» lausus ta. «Linna teevad inimesed. Ja Tartu inimesed on teistsugused, natukene, aga siiski. Tartu on vaimupealinna ja Tartu inimene mõtleb kerge positiivse kiiksuga.  Tegutseb avaralt ja lõbusalt. Tegelikult teab seda terve Eesti, aga mitte kõik ei tea, kui hirmus nauditav on Tartus koos tartlastega olla. Sellele me selle kampaaniaga osutada tahamegi. Tulge Tartusse, Tartus näeme!»

Kampaania raames on Eesti suuremate linnade tänavapildis kampaania plakatid ja 1. juulist algab Tartu linna Facebooki-lehel mäng, kus igal hommikul avaneb üks pilt, mis  näitab Tartut ja tartlast veidi teistmoodi valguses. Kokku avaneb 9 pilti, mille jagajate vahel loositakse välja 9 auhinda koguväärtusega ligi tuhat eurot. Facebooki-kampaania lõpetab maitsev videoüllatus.

Andres Keili ütlust mööda pannakse vahvamatesse ja arukamatesse puhvetitesse üle Eesti suured raamitud kampaaniafotod. Ühe osana kampaaniast saadetakse  paljudele kunagi Tartus elanud inimestele postkaardid ning kutsutakse neid suveks koju ehk Tartusse.

Tartu linnavalitsuse maine- ja turismiteenistuse juhataja Karmen Viikmaa sõnul peaks kampaania pakkuma palju äratundmisrõõmu ka tartlastele endile ja Tartuga seotud inimestele ning meelde tuletama Tartu mõtteliste piiride avarust.

Copy
Tagasi üles