Viljandi pritsimehed tulid eliitvõistlusel kolmandaks

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koos peeti nii «Eliitkomando» võistlus kui Eesti tuletõrjespordi meistrivõistlused.
Koos peeti nii «Eliitkomando» võistlus kui Eesti tuletõrjespordi meistrivõistlused. Foto: Päästeamet

Kolmapäeval ja neljapäeval Rakvere staadionil toimunud «Eliitkomando 2013» võistluse võitsid juba teist korda saarlased. Teiseks tuli Nõmme päästekomando ja kolmanda koha sai eelmise aasta võitja Viljandi päästekomando.

Nagu vahendab päästeamet, võistles eliitkomando tiitli nimel tosin väga tugevat komandot üle Eesti. Mõõtu võeti praktilistes ülesannetes, mis on sarnased päästjatel iga päev ettetulevatele olukordadele. Eritehnikat kasutades tuli päästa inimesi nii liiklusavariist kui hoone tulekahjust. Testiti ka päästjate erialaseid teadmisi ning riietumise ja hingamisaparaati lülitumise kiirust.

«Sel aastal oli uudne see, et lisasime Eliitkomando võistlustele situatsiooni lahendamise ülesande meeskonnavanematele,» ütles võistluste peakorraldaja Tarmo Terep. «Samuti said autojuhid üksteiselt individuaalselt mõõtu võtta: arvestati riietumise ja hingamisaparaati lülitumise kiirust, teadmiste testi ja autojuhi testi ning vigursõiduoskust.»

Samaaegselt toimusid Eesti tuletõrjespordi meistrivõistlused, kus lisaks kutselistele päästjatele osalesid noored ja naised. Mootorpumba harjutuses osalesid ka vabatahtlikud Raplamaalt.

Tuletõrjespordis olid võistlusaladeks konksredeliga ronimine, 100 meetri takistusriba läbimine, 4 x 100 meetri tuletõrje teatejooks ja võistlushargnemine mootorpumbaga. Parima tulemuse saavutas meeste arvestuses Lõuna päästekeskuse koondvõistkond, teiseks tuli Ida päästekeskuse ja kolmandaks Pärnumaa võistkond. Noorte arvestuses olid tublimad Pärnumaa, seejärel Lõuna päästekeskuse võistkond ning viimasel auhinnalisel kohal Järvamaa. Kolmest naiskonnast parim mootorpumbaga hargnemises oli Laukna võistkond.

«Tuletõrjespordi puhul on mul eriti hea meel, et naised ja tüdrukud olid väga tublid. Seda näitab ilmekalt tänane mootorpumbaga hargnemise harjutus, kus naised tegid väga head ajad,» tunnustas Terep.

Tuletõrjesportlaste järgmised võistlused on 30.—31. juulil ja 1. augustil taas Rakveres, kus toimuvad Balti riikide meistrivõistlused tuletõrjespordis.

Eliitkomando võistlusi peeti tänavu kuuendat korda. Varem on selle tiitli pälvinud Rakvere, kahel korral Nõmme, Kuressaare ja eelmisel aastal Viljandi päästekomando.

Copy
Tagasi üles