Vanasti pandi laternapost kiiresti püsti, nüüd tuleb aga palju paberit määrida

Karl-Eduard Salumäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõo vallavanem Tarmo Riisk mäletab, et kui tulid arvutid, räägiti, kuidas paberimajandus varsti kaob. Tegelikkuses on paberihunnikute ühest kohast teise liigutamist juurde tulnud. Pilt on tehtud 2005. aasta lõpul.
Kõo vallavanem Tarmo Riisk mäletab, et kui tulid arvutid, räägiti, kuidas paberimajandus varsti kaob. Tegelikkuses on paberihunnikute ühest kohast teise liigutamist juurde tulnud. Pilt on tehtud 2005. aasta lõpul. Foto: Elmo Riig / Sakala

Kõo vallavanem Tarmo Riisk ja Pärsti vallavanem Erich Palm on juhtinud omavalitsust üheksakümnendate aastate algusest saadik ning nad ütlevad kui ühest suust, et bürokraatiat on vahepeal kõvasti juurde tulnud.

Peale kahe nimetatu on Viljandimaal kaks aastakümmet katkematult omavalitsusjuhi ametis olnud veel Kolga-Jaani vallavanem Kalevi Kaur. Sealjuures on tema staaž kõige pikem.

«Sakala» palvele oma vallavanemaajast kõnelda ütleb Kalevi Kaur aga viisakalt ei, tuues põhjenduseks, et talle ei ole lehte pääseda üldse tähtis. Tarmo Riisk on intervjuuga pikemalt kaalumata nõus, kuid palub hiljem tagasi helistada, sest parasjagu käib koosolek. «Kalevi Kaur on ka siin,» mainib ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles