Muuseumi ehitus võib alata juba sellel aastal

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi uue kunsti muuseumi ehitamine võiksid Mark Soosaare sõnul alata selle aasta lõpul.
Viljandi uue kunsti muuseumi ehitamine võiksid Mark Soosaare sõnul alata selle aasta lõpul. Foto: PEETER KÜMMEL/SAKALA

Viljandisse uue kunsti muuseumi ehitamine võib kujuneda oodatust soodsamaks, sest sihtasutuse Uue Kunsti Muuseum ehitushankele laekunud kümme pakkumist jäid vahemikku 16-24 miljonit krooni.


Sihtasutuse nõukogu esimees Mark Soosaar ütles uudisteagentuurile BNS, et kui võtta aluseks kõige madalam pakkumine ja väga laias laastus lisada sellele sisustuse, mööbli ja tehnika maksumus, on muuseum võimalik valmis saada 20-22 miljoni krooniga, mis on väga soodne hind.

Soosaare sõnul on pakkumised 2-2,5 korda odavamad, kui nad oleksid olnud kaks aastat tagasi.

«Arvestasime oluliselt kallima hinnaga, aga see oli ikkagi üllatus, et ehitushinnad on nii madalale langenud,» ütles ta Soosaar.

Soosaare sõnul esitab sihtasutus järgmise sammuna toetustaotluse Euroopa Regionaalarengu Fondi piirkondliku konkurentsivõime meetmesse. Praegu on omafinantseeringu toetus nii kultuuriministeeriumilt kui Viljandi linnavalitsuselt, lausus ta.

Ehitustööd võiksid Soosaare sõnul alata selle aasta lõpul, jätkuda 2010. aastal ning positiivsete otsuste puhul oleks reaalne muuseumi avamise aeg aasta 2011.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles