Uus kõrgepingeliin neelas linnaeelarve jagu raha

Rannar Raba
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hiiglaslike mastidega kõrgepingeliini planeerimist alustati juba kümmekond aastat tagasi.
Hiiglaslike mastidega kõrgepingeliini planeerimist alustati juba kümmekond aastat tagasi. Foto: Marko Saarm / Sakala

Vaevalt oskasid viimasel paaril aastal Viljandist Tartu ja Pärnu poole sõitjad hiiglaslikke kõrgepingemaste püsti upitavaid mehi silmates aimata, et just nii saab teoks suurim investeering, mis on viimasel ajal siia kanti jõudnud.

Elektrisüsteemihalduri Elering tellimusel üle-eelmise aasta varakevadel Tartu külje alt alanud 162-kilomeetrise kõrgepingeliini ehituse peatöövõtja, aktsiaseltsi Empower spetsialistid on praeguseks tööjärjega jõudnud Kilingi-Nõmme alajaamani. 2014. aasta septembris loodetakse viimased juhtmeotsad ühendada Sindis, kuhu on planeeritud liini lõpp-punkt.

Ehituse Eleringi-poolne projektijuht Priit Jürgenson nentis, et Viljandimaa territooriumil on tööd nüüdseks ühel pool. «Tartu ja Viljandi vahele lasime elektri sisse juba eelmisel aastal ning vähem kui kuu pärast pingestame ka Viljandist Kilingi-Nõmmeni ulatuva lõigu,» rääkis ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles