Aiandusvirtuoosil on kodutalus lilleline elu

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anu Nurmsalu võib olla uhke oma varjuaia üle: pikuti pooleks saetud puutüvedega ääristatud ja kooretükkidega multšitud peenrad on avarad ja erilised.
Anu Nurmsalu võib olla uhke oma varjuaia üle: pikuti pooleks saetud puutüvedega ääristatud ja kooretükkidega multšitud peenrad on avarad ja erilised. Foto: Marko Saarm / Sakala

Hiljuti Võhma lillepäeval parimaks tunnistatud suureõieline orhidee, kuldking Cypripedium «Pixi» on küll veidi väsinud, aga endiselt pilkupüüdev, kui ajakirjanikud teda võimsate hõbepajude varju jäävale kodupeenrale vaatama lähevad.

«Pixi» naabrid Vastemõisa lähedal Kaevandi talus on helmikpöörised, hostad ning muud varju ja niiskemat sorti pinnast armastavad taimed. Sealsamas õilmitseb ka teine kuldking Bletilla striata «Pink».

«Pixi» võib oma kodu üle uhkust tunda: pikuti pooleks saetud puutüvedega ääristatud ja kooretükkidega multšitud peenrad on kaunid ja avarad. Seal on oma koht madalakasvulistele, poolkõrgetele, kõrgetele ja väga kõrgetele lilledele. Kevadel rõõmustavad silma sibullilled, hiljem laugud, koerahambad ja teised kaunitarid. Peenart ja kogu aeda embavaid hiiglaslikke hõbepajusid nimetab perenaine naljaga pooleks Kaevandi talu sammasteks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles