Võidutule toovad tublim naiskodukaitsja ja kaitseliitlane

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Muinas- ja mälestustulest liidetava Võidutule toovad pühapäeval Haapsalust Viljandisse naiskodukaitse Sakala ringkonna noorliige ja äsja sõjakooli lõpetanud nooremleitnant.

President saadab pühapäeval kell 11 Haapsalus algavalt Kaitseliidu paraadilt igasse maakonda võidutule, mille viivad laiale iga maleva tublim naiskodukaitsja ja kaitseliitlane.
Viljandisse toovad tule 16aastane Anne-Liis Taim ja 24aastane Martin Suigusaar.

Anne-Liis Taim liitus Kodutütardega juba kaheksa aasta eest ning möödunud aastal sai temast naiskodukaitse Sakala ringkonna noorliige. Naiskodukaitses on Taim aktiivse liikmena kuulunud paljude suurürituste korraldusmeeskonda. Ka Anne-Liisi ema Tiina Taim on naiskodukaitse Sakala ringkonna liige.

Anne-Liis lõpetas äsja Viljandi Kesklinna Kooli IX klassi ja soovib tulevikus saada noorsoopolitseinikuks.

Martin Suigusaar on Kaitseliidu tegevliige 2006. aastast. Olles ise noorkotkast väljakasvanud kaitseliitlane, tegeles ta aktiivselt edasi noorkotkaste rühmajuhina kuni eelmise aastani.

Mõne päeva eest lõpetas Suigusaar nooremleitnandina Kõrgema Sõjakooli 14. põhikursuse ja omandas sõjaväelise juhtimise eriala.

Võidupühal, 23. juunil saab lisaks kell 11 algavale paraadile vaadata kell 9 Võidutule süütamist ja tuletooja medalite kätteandmist lossiplatsil. Kell 9.45 algab oikumeeniline Võidupüha jumalateenistus EELK Haapsalu Toomkirikus.

Võidupüha üritused toimuvad Kaitseliidu eestvedamisel ka kõigis teistes Eesti maakondades. Viljandimaal on maakaitsepäev sel aastal Mõisakülas.

Võidupüha on Eesti riigipüha, mida peetakse 23. juunil alates aastast 1934. Sellega tähistatakse Eesti vägede võitu Võnnu lahingus Landeswehri üle 23. juunil 1919.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles