Tarvastu otsib uutele Mulgi kujudele kohta

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Puidust Mulgi kujusid on Viljandimaal kolmes omavalitsuses. 2006. aastal avati neist esimene Abja-Paluojal (vasakul). Seejärel leidis 2008. aastal oma koha teine Mulgi mees Paistus (paremal) ning 2010. aastal valmisid tantsivad mulgid Karksi-Nuias. Mulgi pere tuleb Mustlasse.
Puidust Mulgi kujusid on Viljandimaal kolmes omavalitsuses. 2006. aastal avati neist esimene Abja-Paluojal (vasakul). Seejärel leidis 2008. aastal oma koha teine Mulgi mees Paistus (paremal) ning 2010. aastal valmisid tantsivad mulgid Karksi-Nuias. Mulgi pere tuleb Mustlasse. Foto: Elmo Riig / Sakala (montaaž)

Oktoobri keskpaigas Mustlas kavandatud uue Mulgi lipu pühitsemise krooniks on vallavanema teatel puidust meisterdatud õnneliku Mulgi perekonna kujude avamine.

«Ootame president Toomas Hendrik Ilvest igale siinsele vallavanemale lippe jagama, aga esialgu ei ole tema tuleku kohta veel kirjalikku kinnitust,» rääkis Tarvastu vallavanem Alar Karu.

Kui 2006. aastal avati Abja-Paluojal esimene Mulgi mehe kuju, otsustati, et niisugune head tuju tekitav puitskulptuur võiks kaunistada igat siinset kihelkonda. Neid võrreldi maamärkidega, mis tähistavad turistidele Mulgimaa valdusi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles