Lippu austanud trotsisid vapralt vihma

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Sajad Viljandimaa lasteaedade lapsed, nende õpetajad, vanemad ja teised viljandimaalased trotsisid Vabaduse platsil vihmast ilma, et avaldada austust Eesti lipule tema 125. aastapäeval.


225 last koos Viljandi muusikakooli tütarlastekoori ja saateansambliga kandsid ette Viljandi laululooja Hedi-Kai Pai just selleks sündmuseks loodud laulu «Eestimaal on pidupäev». Peale temaatiliste laulude esitasid Viljandi lasteaia Mängupesa lapsed muusikaõpetaja Eda Ausi loodud kava «Koduvärvidele», kus sinistest, mustadest ja valgetest kangastest joonistus lõpuks kokku kaks Eesti lippu.

Päevakohase kõne pidas Viljandi linnapea Kalle Jents. Päeva juht, Viljandi muuseumi direktor Jaak Pihlak kõneles Emilie Rosalie Beermannist, esimese Eesti lipu õmblejast, kelle hauale Viljandi Vanal kalmistul noorkotkad ja kodutütred ka pärja viisid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles