Vaata, milline saab olema Valuoja orgu kavandatav hansalinnade teemapark!

Rannar Raba
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eelmine linnavalitsus viis minihansa teemapargi loomiseks läbi konkursi, valis võitja, suhtles ligi 180 hansalinnaga, kuid edu ei saavutanud. Uus linnavalitsus lõpetas idee edasiviimise oma esimesel istungil.
Eelmine linnavalitsus viis minihansa teemapargi loomiseks läbi konkursi, valis võitja, suhtles ligi 180 hansalinnaga, kuid edu ei saavutanud. Uus linnavalitsus lõpetas idee edasiviimise oma esimesel istungil. Foto: OSAÜHING GEORGETTE STUDIO

Viljandlased esitlesid läinud laupäeval Saksamaal Herfordis teiste hansalinnade juhtidele videoklippi, mis annab kolmemõõtmelise ettekujutuse sellest, milline peaks hakkama välja nägema 2015. aasta rahvusvahelisteks hansapäevadeks Valuoja orgu rajatav MiniHansa teemapark.

Plaani kohaselt rajatakse ligi 100 000 euro eest aiaga piiratud park, milles on originaalist 25 korda väiksemad majad võimalikult paljudest hansalinnadest. Iga linn saab ise otsustada, millise maja ja millisest materjalist ta teeb. Hoonete valmistamise ja kohaletoomise eest peavad hansalinnad ise tasuma.

Seda, kui paljud linnad Viljandi ideega kaasa tulevad, ei oska esialgu veel keegi aimata. Äsjastelt rahvusvahelistelt hansapäevadelt saabudes märkis linnapea Loit Kivistik, et partnerite tagasiside ideele oli positiivne. „Teostuse kohta meil veel kindlaid jah-sõnu pole, aga praegu ei luba miski arvata, et see ettevõtmine ebaõnnestub. Oleme optimistlikud,“ ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles