Kirikutornist koorub krohvi ja mureneb kive

Sigrid Koorep
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Halliste kiriku fassaad näeb õnnetu välja: torni ülaosas on kivide vahel hakanud kasvama taimi ning kividelt koorub punast krohvi. Kehvast ilmest hoolimata on viimaste aastate jooksul pühakojas ära tehtud suur töö. Korda on saanud kelder ja parapett ning paigaldatud on valvesüsteem.
Halliste kiriku fassaad näeb õnnetu välja: torni ülaosas on kivide vahel hakanud kasvama taimi ning kividelt koorub punast krohvi. Kehvast ilmest hoolimata on viimaste aastate jooksul pühakojas ära tehtud suur töö. Korda on saanud kelder ja parapett ning paigaldatud on valvesüsteem. Foto: Marko Saarm / Sakala

Halliste kiriku fassaad näeb üpris õnnetu välja, koorunud punane krohv on paljastanud seina maakivid ning jätnud tornitellised ilma meelevalda murenema.

Sellegipoolest on koguduse liikme Helbe Karbi sõnul pühakoja ilme viimastel aastatel paranenud.

Muinsuskaitseameti Viljandimaa vaneminspektori Anne Kivi kinnitust mööda pole Halliste siin kandis sugugi ainus kehvas seisus kirik. Ta nimetas veel Pilistvere ja Tarvastu pühakoda ning Viljandi Pauluse kiriku puitkonstruktsioone.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles