Sõudjad tegid Leedus südi sõidu

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eelika Naarits (eest kolmas) saavutas koos kolme koondisekaaslasega Leedus Trakais peetud rahvusvahelisel noorteregatil neidude neljapaatide
sõidus kolmanda koha.
Eelika Naarits (eest kolmas) saavutas koos kolme koondisekaaslasega Leedus Trakais peetud rahvusvahelisel noorteregatil neidude neljapaatide sõidus kolmanda koha. Foto: Erakogu
Tänavu Leedus Trakais aset leidnud noorte rahvusvahelisel Sõpruse regatil osales Eesti koondis 12 sõudjaga ning nende seas oli ka kaks viljandlast Eelika Naarits ja Kaarel Kuslap.


Tugeva tasemega võistlusel tegid peale Eesti esinduse kaasa Venemaa, Valgevene, Ukraina, Läti ja Leedu koondis.

Kaks päeva kestnud mõõduvõtu avapäeval valmistas eestlaste treeneritele meeldiva üllatuse tütarlaste neljapaat: tormiga võideledes jõudis ta A-finaali ja tuli seal kolmandaks. Sõidu võitis Valgevene Läti ees. Eestlannadest tahapoole jäid Ukraina, Leedu ja Venemaa paatkond.

Oma esimesel rahvusvahelisel regatil näitas head minekut ka Kaarel Kuslap. Koos tallinlase Christofer Hillepiga jäi ta paariskahesel paadil küll B-finaali, kuid võitis seal kindlalt. Kokkuvõttes tähendas see poistele seitsmendat kohta.

Kokku võitis Eesti koondis Trakais kaks hõbemedalit ja ühe pronksi. Hõbemedali võitlesid välja poiste paarisaeruline neljapaat ja teine paarisaeruline kahepaat.

Eelika Naarits ja Kaarel Kuslap jätkavad nüüd tööd selle nimel, et jõuda samade paatkondade koosseisus augus­tis kavas olevatele noorte maailmameistrivõistlustele.

Eeloleval nädalavahetusel seisavad sõudjatel ees Tallinnas korraldatavad Eesti sprindimeistrivõistlused. Eesti täiskasvanute ja U-23 koondis stardivad aga samal ajal Moskvas rahvusvahelisel võistlusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles