Tervisega seotud väljaminekud on aastaga tuntavalt kasvanud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üks enamlevinum kulutus, mis tuleb enamasti patsiendil endal tasuda, on seotud hammaste raviga.
Üks enamlevinum kulutus, mis tuleb enamasti patsiendil endal tasuda, on seotud hammaste raviga. Foto: Elmo Riig / Sakala

Kuigi tervisekulud ei moodusta veel suurimat osa pere eelarvest ning eestlased on tervena elatud aastaid pisut pikendanud, on tervisega seotud väljaminekud viimase aastaga tuntavalt kasvanud.

„Asjaolu, et Eesti on tervena elatud aastate arvu poolest euroliidu kehvemate seas ning haigekassa võimalused ei kata kaugeltki enam kõiki vajadusi viitab sellele, et tulevikus tuleb valmis olla aina suuremateks tervisega seotud väljaminekuteks,“ nentis Swedbanki eraisikute rahaasjade teabekeskuse juhataja Anne Sägi.

Mullu kulus tervisele leibkonnaliikme kohta keskmiselt 125,2 eurot, mis on 10 protsenti enam kui aasta varem, teatas Swedbanki eraisikute rahaasjade teabekeskus BNS-ile. Seejuures kasvasid võrreldes eelneva aastaga kiiremini ehk 17,4 protsendi võrra just maal elavate inimeste kulutused, linnas oli kasv väiksem, ulatudes 7,6 protsendini.

Copy

Märksõnad

Tagasi üles