Lavastaja auks avatakse mäles­tus­tahvel

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna kell 15 avatakse Viljandis Savi tänav 3 maja seinal teatripedagoogi, lavastaja ja näitleja Karl Adra mälestustahvel.

«20. märtsil möödus legendaarse sõnakunstimeistri sünnist 110 aastat ning 18. juunil on tema 20. surma-aastapäev. Seetõttu on tänavu õige aeg jäädvustada siin tema mälestus,» selgitas Viljandi linnavalitsuse kultuuri- ja noorsootöö spetsialist Ivi Lillepuu. «Savi tänav 3 maja oli kohaliku kultuurieliidi kooskäimise koht,» rääkis ta sellest, kui tähtis on meie linna kultuuriloos hoone, kus Ader elas aastatel 1949—1967.

Karl Adra Viljandis toimetamise aeg oli mõnevõrra pikem. Teatriringkondades Kaarupina tuntud mees tuli Viljandisse 1944. aastal. Paarikümne aasta jooksul tegutses ta Ugalas peamiselt näitejuhina, oli lühikest aega peanäitejuht ning astus aeg-ajalt üles ka näitlejana. Kaarupi ja Aleks Satsi aegsest Ugalast räägitakse kui Baltimaade parimast provintsiteatrist. Kui kultuurharidustöö kool Viljandisse toodi, hakkas Karl Ader seal lavakõnet õpetama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles