Viljandi kohtumaja sai uue kohtuniku

Marko Suurmägi
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juuni algul luges Aivar Hint president Toomas Hendrik Ilvesele ette kohtuniku ametivande ja seejärel määrati ta ametisse.
Juuni algul luges Aivar Hint president Toomas Hendrik Ilvesele ette kohtuniku ametivande ja seejärel määrati ta ametisse. Foto: Arno Mikkor

Ligi kolme aasta pikkuse ootamise järel sai Viljandi kohtumaja taas neljanda kohtuniku, kelle töömaht hakkab kohe kiiresti suurenema.

Tartu maakohtu Viljandi kohtumaja juhataja Toomas Lillsaare sõnul on kokku lepitud, et Aivar Hint saab enda lahendada esimesed sada kaasust, millega eilsest peale siinsesse kohtumajja pöördutakse. Lillsaarel endal on korraga käsil 145 protsessi. «Neist 13 on nii-öelda punases ehk kaua seisnud ja vajavad kiiret tegutsemist,» nentis ta.

Viljandi kohtunike töömaht on viimaste aastate jooksul pidevalt kasvanud, sest neljast ametikohast üks oli aastaid täitmata. «Vahepeal tundus juba, et selle probleemiga ei tegele enam keegi. Uusi kohtunikke oli väga keeruline leida,» meenutas Lillsaar. «Nüüd on neid siiski esile kerkinud.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles