Viljandlased peibutavad Saksamaal hansarahvast

Rannar Raba
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvusvahelised hansapäevad Herfordis.
Rahvusvahelised hansapäevad Herfordis. Foto: Rannar Raba

Viljandi on sel nädalavahetusel Saksamaal Herfordis peetavatel rashvusvahelistel hansapäevadel esindatud 39-liikmelise delegatsiooniga.

Kõikjalt Euroopast tuhandeid inimesi kokku meelitava festivali keskmeks on hansalaat, kus osavõtvad linnad pakuvad külalistele omamaiseid toite ja jooke ning jagavad turismiinfot. Viljandlased tegutsevad sedapuhku kahes telgis, millest ühes pakutakse soovijatele mekkimiseks A. Le Coqi tehases pruulitud hansaõlut ning teises kutsutakse ostma Bonifatiuse gildi meistrite käsitööd. Kultuuriprogrammi kannavad ansambel Paabel ja tantsurühm Vabajalg.

Laupäeva õhtul korraldab Viljandi teiste linnade esindajatele piduliku vastuvõtu, kus tutvustatakse 2015. aastaks Valuoja orgu kavandatava Minihansa teemapargi ideed ning antakse maitsta Eesti grillmeistrite valmistatud hõrgutisi.

Järgmisel aastal toimuvad rahvusvahelised hansapäevad Lüübekis ning ülejärgmisel Viljandis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles