Jaani kirikus mälestati küüditatuid

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Küüditamise aastapäeva tseremoonia Jaani kirikus
Küüditamise aastapäeva tseremoonia Jaani kirikus Foto: ANNA AURELIA MINEV/ Sakala

Reedel pärastlõunal kogunes Jaani kirikusse ligikaudu 70 inimest, et 72 aastat tagasi aset leidnud juuniküüditamise ohvreid meenutada.

Algse plaani kohaselt oleks pärast Memento lipu õnnistamist kirikus pidanud inimesed suunduma edasi represseeritute mälestuskivi juurde Viljandi mõisa ette, kuid halva ilma tõttu jätkati kirikuõpetaja loal kõnedega kirikus.

Mälestusteenistust viis läbi Uno Kõresaar, kes muuhulgas rääkis ka isiklikest mälestustest Siberis. Peale tema kõnelesid Jaani kiriku kirikuõpetaja Marko Tiitus, Viljandi linna- ja maavalitsuse esindajad ning laulis naiskoor Eha. Kõik kõnepidajad rõhutasid küüditatute mälestuse elushoidmise olulisust ning ergutasid kõiki neid, kes veel omavad isiklikke mälestusi küüditamise kohta neid kirja panema, et ka tulevased põlved oleksid selle kohta teadlikud.

Vaatamata vihmale liiguti pärast kirikus toimunut mälestuskivi juurde, et asetada sinna küünlad ning pärg.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles