Lihatööstus annab puhkekeskusele vunki

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Tiit Aavasalu (vasakul) ja Mehis Luuken võtavad ahjust välja äsja valminud suitsuvorste.
Tiit Aavasalu (vasakul) ja Mehis Luuken võtavad ahjust välja äsja valminud suitsuvorste. Foto: Marko Saarm / Sakala

Pakkumaks oma külalistele värskeid ja tervislikke tooteid, rajas Suure-Jaani vallas asuv Vanaõue puhkekeskus väikese lihatööstuse, kus valmistatakse läinud aasta algusest suitsuvorste ja sinke.

Vanaõue juhtide Tõnu Aavasalu ja Mehis Luukeni jutu järgi sai mõte alguse sellest, et nad kasvatasid mahedalt lambaid ning otsisid võimalusi oma toodangut täie ette ära kasutada. «Püüame külastajatele pakkuda võimalikult kvaliteetset, sealhulgas ka mahedalt kasvatatud toidukraami. Kui  mõtled, kuidas tehakse suurtes tööstustes kanaviinereid, siis ei tahagi neid süüa: neisse läheb ju  kogu kana sulgede ja luudega tükkis,» kõneles Aavasalu.

Tervislikkus tõuseb hinda

Märksõnad

Tagasi üles