Kammerkoor laulab Pärti

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandimaa kammerkoor
Viljandimaa kammerkoor Foto: Elmo Riig / Sakala

Pühapäeval, 16. juunil kell 18 esinevad koorimuusikasarja hooaja viimasel kontserdil Viljandi Jaani kirikus Viljandimaa kammerkoor ja lapsed.

Kontserdil võetakse kokku kevadhooaja jooksul omandatu ning esitatakse lemmikhelindeid. Alustanud keskaegsetest kooriteostest, jõuavad esinejad meie enda rahvamuusika ja rahvusliku heliloomingu kaudu maailma tippudeni.
Kuulata saab Arvo Pärdi, Ester Mägi ja Alo Ritsingu loomingut ning järjest suuremat populaarsust võitvate Lõuna-Eesti heliloojate Piret Pormeister-Ripsi ja Kait Tamra laule. Helikeelelt mõnevõrra keeruline, aga väga nauditavad on hiljuti Eestiski käinud Ameerika nüüdisaegse koorimuusika tipphelilooja Eric Whitacre'i teosed. Koorivanem Ene Nobeli sõnul pakub kontsert nii kava kui esinejate poolest kindlasti ka suuremaid ja väiksemaid üllatusi. Täiskasvanute kõrval astuvad üles Viljandi muusikakooli lapsed, kellest paljude vanemad laulavad kammerkooris.
Koori juhatavad noored dirigendid Kadi Ritsing, Liisi Toomsalu ja Jüri Liiva, klaverisaade on Hedi-Kai Pailt. Kontsert on kuulajatele tasuta.
 

Copy

Märksõnad

Tagasi üles