Viljandimaale jättis ainsa kulla Toomas Hunt

, Tuleviku maadlusklubi president
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Hunt võitis laupäeval Viljandis peetud Küllo Kõivu mälestusvõistlustel vabamaadluses juunioride kehakaalus alla 55 kg.
Toomas Hunt võitis laupäeval Viljandis peetud Küllo Kõivu mälestusvõistlustel vabamaadluses juunioride kehakaalus alla 55 kg. Foto: Elmo Riig / Sakala

Laupäeval peeti Viljandi spordihoones rahvusvahelises konkurentsis XI Küllo Kõivu mälestusvõistlused vabamaadluses.


Auhindu jagati kõigis juunioride kaalukategooriates ning kahes täiskasvanute kategoorias.



Traditsiooniliselt on nende võistluste täiskasvanute mõõduvõtu põhikaal alla 66 kg, milles oma hiilgeaegadel võistles ka Küllo Kõiv, tulles kahel korral Euroopa meistrivõistlustel neljandaks. Tänavustel mälestusvõistlustel tegi Viljandi Tuleviku klubist selles kehakaalus kaasa Jaanek Lips.



Loosi tahtel oli paljukordne Eesti meister esimeses ringis vaba. Teises ringis alistas ta 10:0 lätlase Vladislav Alikimovitci.



Poolfinaalkohtumine kujunes Jaanek Lipsule raskeks, sest tema vastane oli Kohtla-Järvelt pärit mullune Euroopa juunioride pronksmedali omanik Vadim Badin. Äärmiselt võrdses matšis suutis Lips oma suurema kogemustepagasi enda kasuks tööle rakendada ning vormistas 2:1 võidu.



Raske poolfinaali järel tuli Jaanek Lipsul finaalis lätlaselt Andrejs Vasiljevsilt vastu võtta valus punktikaotus ning rahulduda turniiri teise koha auhinnaga.


Mälestusvõistluste teises täiskasvanute kaalukategoorias alla 74 kg pälvis esikoha leedulane Edgaras Voitetšovskij.



Juunioride mõõduvõtul õnnestus kohalikel sportlastel üks võit koju jätta: Toomas Hunt alistas kaalus alla 55 kg kõik kolm vastast.



Tuleviku klubi esindav Hunt alustas päeva 7:2 võiduga leedulase Paulius Zaicevi vastu. Teises kohtumises pidi tema suurt, 12:0 ülekaalu tunnistama põltsamaalane Tõnis Rosenberg.



Sootuks teisest mastist mees oli Hundi lätlasest finaalivastane Ivans Kolosovs. Tasavägiselt kulgenud esimese maadlusaja võitis lätlane. Kaks järgnevat suutis viljandlane siiski punktidega võita ning kindlustada sellega endale ka turniiril esikoha.



Teistest Viljandi maadlusklubi juunioridest mahutasid end rahvusvahelises konkurentsis kuue tugevama sekka veel Raul Kaljula ja Rauno Tamm viiendana ning Mikk Pendonen ja Rauno Rebane kuuendana.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles