Arvamus: Cobaini oodates

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siim Piirak
Siim Piirak Foto: Kenno Soo

Vähe on neid haridusuuendusi, mille pihta ei lennutataks kriitikanooli. Üks tore uuendus, mis jäi suurel osal meediast kahe silma vahele, oli põhikoolidele seatud kitarrimänguõpetuse nõue. Nimelt seisab Eesti põhikooli õppekavas: «Omandatakse akustilise kitarri akordmänguvõtted.»

Vahva, kas pole? Toetudes ajakirjas «Kitarr» avaldatud Kristo Käo artiklile ja ühtlasi uurimusele, võib lausa öelda, et Eesti on taas novaatori rollis: ükski teine riik pole kitarrimänguõpetust kohustuslikuks teinud. USA koolides pakutakse vabatahtlikku õpet.

Muusikaline katsetamine arendab kahtlemata noorte inimeste loomingulisust ning toob tundi ühtlasi praktilist poolt, mille tähtsusest haridusminister selle nädala algul riigikogu istungil rääkis. Muusikatunnid muutuksid mitmekülgsemaks ja lapsed saaksid ehk paremini aru, et heliloome on vaid sõrmeotsa kaugusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles