Enamikul maksuvõlglastel on tasumata maamaks

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Maksu- ja tolliameti andmeil on 35 835 füüsilisel isikul maksuvõlg kuni 50 krooni ning 61 205 füüsilisel isikul 50-1000 krooni.


Valdava osa füüsiliste isikute maksuvõlgadest moodustab tasumata maamaks. Sellest tulenevalt palub maksuhaldur inimestel tutvuda oma maksukohustustega e-maksuametis ning täitmata kohustused tasuda.

«Maksumaksja, kes ei ole saanud maamaksuteadet 15. aprilliks, on kohustatud sellest 30 päeva jooksul maksuhaldurit teavitama,» selgitas maksu- ja tolliameti maksuvõlgade sissenõudmistalituse juhataja Kerly Lillemets. Teadmatus maksukohustusest või maksuteate tulemata jäämine maksude tasumisest ei vabasta.

Tasumata maksusummalt arvestatakse seaduse kohaselt intressi 0,06 protsenti päevas ehk ligi 22 protsenti aastas. Suuremate võlasummade korral saadetakse maksumaksjale haldusakt, kus kohustatakse isikut võlga tasuma 10 päeva jooksul. Kohustuse täitmata jätmisele järgneb pangakontode ja töötasu arest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles