Hansalaadal osales paarsada kaupmeest

Marko Suurmägi
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi hansalaada eripära on see, et siin kaubeldakse eeskätt käsitööga ning kauplejatel palutakse end riietada hansaaegsetesse rõivastesse.
Viljandi hansalaada eripära on see, et siin kaubeldakse eeskätt käsitööga ning kauplejatel palutakse end riietada hansaaegsetesse rõivastesse. Foto: ANNA AURELIA MINEV/ Sakala

Rahvast oli sama palju kui mullu, ent ostjaid oli vähem, kõlas kaks päeva hansalaadal kaubelnud müüjate üldine arvamus.

«Eks selline hinnang näita inimeste ostujõudu,» arvas korraldajate sekka kuulunud Monika Pill, Viljandis asuva Bonifatiuse gildi perenaine. Kohale saabunud paarisaja kaupleja seas oli vaid mõni üksik, kelle pakutav kraam tekitas korraldajates kahtlusi, kas see ikka on käsitöö.

Pilli ütlemist mööda tulid kaupmehed laadale enamasti just sellega, mida olid kohale tuua lubanud. Korraldajad nägid müügil ka niisuguseid asju, mida Viljandi hansalaadal varem pole pakutud. «Uudsed olid näiteks käsitsi maalitud emailnõud,» meenutas Pill. «Aga tavapärasest enam oli ka kodukalja ning käsitsi tehtud jäätist.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles