Kuus kontserti kuuel päeval

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

9.—14. juulini peetav Viljandi 28. vanamuusika festival pakub kuuel päeval kuut kontserti. Korraldaja Aivar Trallmanni sõnul liigub tänavune üritus juba varem sissetallatud radu mööda.

«Ega sajandeid tagasi loodud vanamuusika juures saagi midagi eriti uut moodi teha, siin ei tähenda aasta või paar enam suurt midagi,» ütles Trallmann vastuseks küsimusele, kas festivalil tänavu midagi ka teistmoodi tuleb. «Teistmoodi on see, et esinejad on teised.»

Avalöögi annab mainekas Choir of Royal Holloway Inglismaalt, rahvusvahelist mõõdet lisavad viiuldaja Jevgeni Sviridov Venemaalt ja Conrad Steinmanni ansambel Diferencias, kes esines ka tunamullusel festivalil. Diferencias astub peale Viljandi ette veel Türil ja Tallinnas. Eesti muusikutest on programmis kitarrist Heiki Mätlik ning klavessiiniduo Imbi Tarum ja Julia Agejeva Hess.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles