Võidutule toob Viljandisse kaitseliitlane

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

President Toomas Hendrik Ilves annab 23. juunil Jõgeva keskväljakul peetaval võidupüha paraadil võidutule maakondade tuletoojatele, kelleks tänavu on teenekad kaitseliitlased.


Viljandimaale toob tule Kaitseliidu Sakala maleva seersant Urmas Feldmann. Siin antakse see maakaitsepäeva üritusel üle valdade ja linnade esindajatele, et see jõuaks maakonna jaanituledesse.

Järjepidevuse märgina valiti tänavu võidutule viijateks kaitseliitlased, kes olid organisatsiooni taasloomise juures ja on tänini kodumalevate tegusad liikmed.

Varem on võidutule maakonda viinud Kaitseliidu malevate pealikud, tublimad vabatahtlikud kaitseliitlased, maakonnast pärit kõrgeima auastmega kaitseväelased ning välismissioonidel osalenud kaitseliitlased. 2007. aastal viisid võidutule maakondadesse naiskodukaitsjad ja kodutütred, mullu kaitseliitlased koos noorkotkastega.

Võidutule maakondadesse saatmise komme pärineb 1936. aastast. President Konstantin Päts süütas siis pealinnas võidupüha üritustel võidutule tõrviku ja mootorratturitest kaitseliitlased viisid tule laiali üle riigi igasse linna ja maakonda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles