Sakala mängud võitsid Suure-Jaani ja Halliste vald

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sakala mängude noorte jalgpalliturniiril osales 1998. aastal ja hiljem sündinuid 12 võistkonna jagu.
Sakala mängude noorte jalgpalliturniiril osales 1998. aastal ja hiljem sündinuid 12 võistkonna jagu. Foto: Ilmar Kütt

IX Sakala mängude edukaimad olid 16 ala kokkuvõttes Suure-Jaani ja Halliste vald.


Tänavustel mängudel osalesid suurtest ehk üle 3000 elanikuga valdadest aktiivseimalt Suure-Jaani ja Karksi, kelle esindused tegid kaasa kõigil 16 kavas olnud alal. Suurte omavalitsuste üldist paremusjärjestust määrates arvestati 14 paremate tulemustega ala kohapunkte.

Üldvõidu saanud Suure-Jaani vald võitis mängudel seenioride korvpalli- ja kabeturniiri ning oli koguni seitsmel alal teine, lisaks sai kaks kolmandat tulemust. Võitjast 19 punkti kaugusele jäänud Karksi vald oli parim kergejõustikuvõistlusel ja neljal alal teine.

Väikeste ehk alla 3000 elanikuga omavalitsuste konkurentsis üldvõidu teeninud Halliste vald edestas Võhma linna ja Paistu valda. Väikeste omavalitsuste punktitabelis arvestati kaheksa edukama ala saavutusi.
Halliste edu teise koha pälvinud Võhma ees oli 22 punkti, ent kolmanda kuni viienda koha saanuid eraldas vaid napp üks punkt.

Sakala mängude spordiprogrammi kuulus 16 ala, mille paremad on lühidalt allpool ära toodud.

Võrkpall

Viljandi spordihoones mängitud võrkpalliturniiril osales 11 nais- ja 13 meeskonda.

Naiste alagrupiturniiride võitjate vahel peetud heitluses alistas Viljandi linn teise koha teeninud Suure-Jaani ja kolmandana lõpetanud Tarvastu valla.
Meeste turniiril kohtusid nelja alagrupi paremad poolfinaalides, milles Suure-Jaani alistas Halliste ning Pärsti Tarvastu. Finaalkohtumises tagas endale turniirivõidu Pärsti, olles üle Suure-Jaani vallast. Kolmanda koha sai Tarvastu vald.

Korvpall

Meesseeniorite korvpalliturniiril osalenud kuuest võistkonnast pääsesid finaali Suure-Jaani ja Karksi vald. Tulemusega 22:11 sai esikoha Suure-Jaani. Kolmandat ja neljandat kohta otsustavas heitluses oli Viljandi 17:13 parem Hallistest. Neile järgnesid Paistu ja Saarepeedi valla meeskond.

Kergejõustik

Jakobsoni gümnaasiumi staadionil aset leinud kergejõustikuvõistlustel oli eri vanusegruppidele kokku kavas 16 ala.

12 osalenud omavalitsuse arvestuses sai kergejõustikus üldvõidu Karksi vald Suure-Jaani ja Pärsti ees.

Jalgpall

Sakala mängude noorte jalgpalliturniiril osales 1998. aastal ja hiljem sündinute võistkondi 12. Neljast kolmeliikmelisest alagrupist alanud võistluspäeva finaali jõudsid Viljandi linna I ja Tarvastu valla võistkond, 7:0 võiduga pälvisid esikoha Viljandi poisid.

Kolmandat ja neljandat kohta selgitasid Viiratsi ja Suure-Jaani ning see kohtumine lõppes 2:1 Viiratsi noormeeste kasuks.

Vabamaadlus

Viljandi Vabaduse väljakule kavandatud vabamaadlusturniir viidi liiga jaheda ilma tõttu spordihoonesse.

Kümne omavalitsuse seas sai võistkondliku võidu Viljandi linn Põltsamaa valla ja Põltsamaa linna eees.

Köievedu

Köieveos näitasid suurimat sitkust üles Tarvastu valla mehed. Kaheksa võistkonna seas võitnud meeskond alistas otsustavas vastasseisus Karksi valla, kolmandana lõpetas Suure-Jaani ja neljandana Viiratsi Paistu ja Halliste ees.

Kurn

Sakala mängude spordiprogrammi esimese alana oli 23. mail Viiratsis kavas kurnimäng, milles tegi kaasa kümme kaheliikmelist võistkonda. See oli tänavustel mängudel ainus ala, millel kogusid võidupunktid külalised väljastpoolt Viljandi maakonda. Edukaima tandemina võitsid Vladimir Valejev ja Villu Ojassalu Põltsamaa vallast.

Teise koha said Taivo Teder ja Rene Sulg Suure-Jaani vallast ning kolmandadolid Pavel Ivanov ja Väino Nõgesmaa Pärsti vallast.

Jahilaskmine

Jahilaskmise kolmevõistluse võistkondlikus arvestuses kuulus esikoht Halliste vallale Kolga-Jaani ja Viiratsi ees. Sportingust, jooksva metssea ja seisva silueti laskmisest koosneval võistlusel oli esindatud kaheksa omavalitsust. Individuaalselt sai päeva parima tulemuse Sven-Erik Lohu Hallistest.

Mälumäng

Viimase alana kavas olnud kilvarite mõõduvõtul osutusid edukamateks Viljandi mehed. Võistkond koosseisus Ants Kõks, Jaan Usin, Arvo Kreegipuu, Enn Kauber ja Eedo Jõesaar võitis mälumängu 38 punktiga. Võitjatest kahe punkti kaugusele jäid Karksi valla mälumängijad ning kolmanda koha sai Suure-Jaani esindus.

Kultuurimajas aset leidnud mälumängus tegi kaasa 12 võistkonda.

Jalgrattasõit

Mängude jalgrattavõistlusena kavas olnud maastikusõidus osutus Viljandi järve äärsel terviserajal edukaimaks Viljandi linna neljaliikmeline võistkond, Karksi vald oli teine ja Saarepeedi kolmas.

Startis 46 sõitjat, neist kiireim oli individuaalvõistleja Mikk Vaaks.

Lauatennis

Lauatenniseturniiril osales 13 kolmeliikmelist võistkonda, Suure-Jaani vald oli esindatud koguni kolme trioga.

Võistluse võitis Viljandi linna esindus koosseisus Kert Perkmann, Omar Pärgma ja Birgit Palm. Teise ja kolmanda koha teenisid Suure-Jaani I ja II. Sakala mängude lauatennisevõistluse kolmanda koha tabelipunktid sai neljandana lõpetanud Võhma linn.

Petank

Petangiturniiri võitis Viljandi, keda esindasid Elvi Maurer, Toivo Ilves ja Mati Vares.

Teise koha sai Suure-Jaani vald ja kolmanda Põltsamaa linn. Sakala mängude petangiturniiril tegi kaasa 14 kolmeliikmelist võistkonda.

Male ja kabe

Maleturniiri võitis kümne kaasa teinud võistkonna seas 17 punkti kogunud Viljandi linn. Talle järgnenud Suure-Jaani ja Pärsti valla esindus kogusid võrdselt 13,5 punkti, ent Suure-Jaani vald teenis teise koha ühe enam võidetud partiiga.

Kümme osalejat oli ka kabeturniiril, mille võit läks Suure-Jaani valla esindusele. 16,5 punkti kogunud võitjad edestasid poolteise punktiga Viljandi linna ning nelja ja poole punktiga kolmanda koha saanud Viiratsi valla mängijaid.

Koroona

Koroonamängus osutus edukaimaks Pärsti valla võistkond koosseisus Gerli Aver, Kalle Koiksaar ja Vladimir Skvartsov.

12 osalenu seas lõpetas teisena Halliste ja kolmandana Kolga-Jaani vald.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles