Neljal päeval mais pakkusid nukud Viljandis elamusi

, teatrimagister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Moskva trupi Tri Lika ja Valgevene Grodno vabatrupi Provints ühistööna valminud lavastus Aleksandr Puškini teosest «Muinasjutt surnud tsaaritarist ja seitsmest vägilasest» oli festivali parim etteaste.
Moskva trupi Tri Lika ja Valgevene Grodno vabatrupi Provints ühistööna valminud lavastus Aleksandr Puškini teosest «Muinasjutt surnud tsaaritarist ja seitsmest vägilasest» oli festivali parim etteaste. Foto: Madis Mägi

23.—26. maini võimutses Viljandis taas nukuvalitsus: nukke võis näha Arkaadia aias, Paalalinna päeval, lasteaedades ja muidugi nukuteatris. Teoks sai 17. rahvusvaheline festival «Teater kohvris».

Nukuteatri maagiline maailm liidab ühte tuhandeid truppe paljudes riikides kõikidel mandritel. Suur osa neist on liitunud rahvusvahelise nukuteatrite liiduga UNIMA (Union Internationale de la Marionette).

Eesti nukuteatrid on tuntust kogunud nii festivalidel osaledes kui neid korraldades. Kindlasti kuulub Viljandi «Teater kohvris» traditsioonidelt ja tasemelt paremate hulka.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles