Reformierakonna Viljandimaa arendusjuht tunnistas häälte võltsimist

Rannar Raba
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Kukk
Ott Kukk Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Reformierakonna Viljandimaa arendusjuht Ott Kukk tunnistas täna „Sakalale“, et võltsis hiljutistel partei juhatuse valimistel e-hääli.

Reformierakonna sisehääletuse rikkumisi uuriv töörühm on oma kontrolli tehes avastanud Viljandimaal neli rikkumist ja kontrolli tehakse veel vähemalt seitsme hääletaja andmete ja osaluse  kohta.

Viljandimaa arendusjuhi Ott Kuke sõnul ajendas teda seesugust tegu sooritama ajapuudus ning soov näidata, et teeb oma tööd hästi. Noormehe kinnitusel ükski poliitik teda selleks ei sundinud.

Ott Kuke vastus „Sakala“ järelpärimisele: „Vabandan oma erakonnakaaslaste ees, et sedasi käitusin. Vedasin alt oma tööandjat ja oma maakonda. Kui üldse püüda selgitada, siis oli selleks lihtsalt inimlik ajapuudus. Maakonnas oli maililistides juttu, et püüame ikka ise olla ka tublid ja võimalikult paljud inimesed hääletama saada. Nägin, et see ei õnnestu ning püüdsin nii oma tööd kiiremini teha. See oli viga ja mul on väga kahju. Annan kõik vajalikud andmed erakonna töörühmale ja loodan, et minu siirast vabandust võetakse arvesse. Kinnitan ka avalikult, et seda ei palunud mul teha ei minu tööandja ega nõudnud ükski kandidaat.“

Seda, millistele kandidaatidele võltsitud hääled läksid ei osanud Kukk öelda: "Seda ma täpselt ei mäleta, kellele panin. Ei olnud kindlat eelistust," lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles