Hea nii südamele kui ajule

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kes tahab oma südame heaks midagi teha, peab sagedamini liha asemel kala sööma. Saksa internetiportaalist Focus võib lugeda, et kaks kuni kolm kalatoidukorda nädalas või 30 grammi kala iga päev kahandavad südameinfarkti suremise ohtu poole võrra.

Külmaveekaladest, näiteks lõhest ja heeringast, saab organism suure koguse omega-3-rasvhappeid, mis kaitsevad veresooni.

Eskimod ja jaapanlased, kes palju kala söövad, haigestuvad harvem südameinfarkti kui inimesed, kelle toidulauale kala harva satub.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles