Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
/nginx/o/2013/06/06/1810598t1hcd12.jpg)
Üha rohkem soovitatakse inimestel hea tervise nimel kala süüa. Samas on teada, kui saastatud on meie veekogud, eriti avameri.
Tartu ülikooli Eesti mereinstituudi vanemteadur Mart Simm, kõigepealt tahaks lähemalt teada eestlaste põlise toidu, praegugi suhteliselt taskukohase hinnaga müügil olevate räimede kohta. Hoiatatakse nende rohke dioksiinisisalduse eest ning soovitatakse valida väiksemaid kalu põhjendusega, et suuremad ja vanemad on endasse rohkem mürke kogunud. Kui palju me kartma peaksime? Kas on vahet, mis piirkonnast räimed püütud on?