Uus rong kihutab Viljandist pealinna vanast kiiremini

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uus diiselrong kihutab Viljandist pealinna vanast kiiremini.
Uus diiselrong kihutab Viljandist pealinna vanast kiiremini. Foto: Marko Saarm / Sakala

Eesti raudteedel katsetatav moodne rong jõudis esmaspäeval esimest korda Viljandisse. Sõitjaid hakkab see vedama aasta pärast ja siis saab rongiga pealinna praegusest pool tundi kiiremini.

See, kui kiiresti aprillist regulaarselt käima hakkav rong Tallinna ja Viljandi vahemaa tegelikult läbib, selgub Elektriraudtee müügi- ja kommunikatsioonijuhi Norbert Kaaresti sõnul täpsemalt sügisel, kuid võrreldes nüüdsega peaks ajavõit tulema ligi pool tundi. Praegu kulub rongil Tallinna ja Viljandi vahel sõitmiseks mõni minut alla kahe ja poole tunni.

Esimesel korral jõudis Šveitsi ettevõttes Stadler valmistatud Flirt Viljandisse plaanitust viis minutit varem. Elektriraudtee rongide katsetuse koordinaator Piotr Smoczynski põhjendas ajavõitu vagunite vähesusega. «Vaguneid esialgu ei ole ning seetõttu kiirendab ja pidurdab rong mõnevõrra kiiremini kui kolme-nelja vaguniga,» selgitas Smoczynski.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles