Zetod said kümneseks ja läksid kõrtsu

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kümnendaks sünnipäevaks valminud «Lätsi kõrtsu» toob Zetod kuulajate ette hoopis uues kuues. Mehed ise ütlevad, et nad lähevad sinna, kuhu naistel asja pole. Sinna, kus nad saavad omaette olla. Kauaks seda omaette olemist aga ei jagu, sest just kõrtsis kipub mehe rind naiste poole kiskuma.
Kümnendaks sünnipäevaks valminud «Lätsi kõrtsu» toob Zetod kuulajate ette hoopis uues kuues. Mehed ise ütlevad, et nad lähevad sinna, kuhu naistel asja pole. Sinna, kus nad saavad omaette olla. Kauaks seda omaette olemist aga ei jagu, sest just kõrtsis kipub mehe rind naiste poole kiskuma. Foto: Maris Savik

Ansambli Zetod liikmed ütlevad ise, et kümme aastat on läinud ja poisid on meesteks kasvanud. Väljas on käidud («Lätsi vällä kaema» 2005), siis jälle tuppa tuldud («Lätsi tarrõ tagasi» 2007) ning sealt saunagi mindud («Lätsi sanna» 2010).

Teadagi, kui pestud, kustud, kammitud, on aeg sammud kõrtsi seada. Just seda Zetod oma verivärskel kauamängival tegigi.

Viis meest, kümme aastat, enam kui kolmsada kontserti kümnes riigis, neli kauamängivat ning sületäis auhindu — just nii saab kokku võtta seto folk-rokkpundi Zetod tegevuse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles