Rahvakrossi sõitjad lähevad uuele rajale

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neljapäeval silus Undi talu ekskavaator rada ja vedas kohale stardikoha märkimiseks mõeldud rehvid.
Neljapäeval silus Undi talu ekskavaator rada ja vedas kohale stardikoha märkimiseks mõeldud rehvid. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Eelseisval pühapäeval stardivad autod Tarvastu rahvakrossil esimest korda rajale, mis asub Viljandi—Mustla tee ääres Raassillal vanas kruusakarjääris.


Ürituse korraldaja Gabriel Vaarman rääkis, et raja tegemist alustati nädala eest ja mullatöödeks andis masinad Anton Peegi Undi talu.



Tihase rajaks nimetatav krossirada on 500 meetrit pikk ja 12 meetrit lai ning seal sõidetakse kruusliival või mullal. Ala üldpindala on umbes neli hektarit, pool sellest on valla, pool Viljandi ettevõtja Raivo Riisa jagu.



Raja kõrvale on kuhjatud künkad, kus huvilistel on ohutu võidusõidule kaasa elada. Autode boksid asuvad karjääri põhjas, kust sõit alguse saab.


Pühapäeval astub Vaarmani teada võistlustulle umbes kolmkümmend krossisõitjat, kes lähevad rajale eri klasside kaupa ühisstardist.



Rada kulgeb karjääris ja selle kõrval rohumaal, kus see on piiritletud mullavalli ja kraaviga.



Tarvastu vallavanem Alar Karu pidas positiivseks, et krossirada tuleb karjääri, mille pärast keskkonnainspektsioon ja maaomanik pikka


aega vägikaigast vedasid. Vallavanema sõnul on Raivo Riisa nõustunud kahehektarise kinnistu vallale kinkima.



«Maaomanik tahab sellega motosporti toetada,» lausus Karu. Omanikuga sõlmitakse leping ning siis algatatakse detailplaneering, et rajada sinna motokeskus. Selleks kavatseb raha otsima hakata mittetulundusühing Tarvastu Spordi ja Vaba Aja Keskus.



«Praegune rada on nii-öelda eelrada, detailplaneeringuga tuleb see põhjalikum,» selgitas vallavanem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles